Monday, September 3, 2012

Königsberger Klopse / Creamy German Meatballs

Fleischklopse / Meatballs:

1 kg Hackfleisch / Ground beef
2 Eier / Eggs
2 Brötchen / Bread rolls
2 Zwiebeln / Onions
3 EL Oel / 3 tablespoons Oil
1 Prise Salz / Pinch of salt
1 Prise Pfeffer / Pinch of pepper
Senf / Mustard
Muskat / nutmeg

Paprika

Sauce:

100 g Butter
100 g Mehl / Flour
750 ml Bruehe / Broth
500 ml Milch / Milk
4 EL Kapern / 4 tablespoons capers
etwas Kapernsaft / Caper juice
Zitronensaft / Lemon juice



1. Fleischklopszutaten vermengen und zu Baellchen formen. / Mix meatball ingredients and shape into small balls.

2. Die Butter langsam schmelzen und mit dem Mehl unter ruehren vermengen. Bruehe nachgeben unter staendigem Ruehren. Milch nachgeben unter staendigem Ruehren. Anschliessend verbleibende Zutaten zugeben. / Let the butter melt and add the flour while stirring. Then add the broth while stirring. Lastly add the milk and remaining ingredients.


3. Fleischklopse in der Sauce 45 Minuten garen lassen. / Add uncooked meatballs to the sauce and let them simmer for 45 minutes.

4. Mit gekochten Kartoffeln servieren. Serve with peeled potatoes.

Guten Appetit!

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