Die kleinen Entdeckungen der Deutschen Backkunst. / Exploring German Baking Traditions.
Wednesday, October 10, 2012
Zesty Mediterranean Quinoa
This dish originated out of the mere absence of food in my fridge and a packet of Quinoa I've wanted to open and explore for 6 months... My spontaneous cooking spree turned into something quite delicious!
Zutaten / Ingredients:
1/2 Tasse Quinoa / Cup Quinoa
1 Tasse Wasser / Cup water
Olivenoel / Olive oil
1 Lauchstange / Leek
1/2 Paprika gewuerfelt / Red bell pepper diced
4 kleine Tomaten gewuerfelt / small tomatoes diced
1 EL Balsamico / Tablespoon balsamic vinegar
Zitronensaft / Lemon Juice
1 TL Senf / Teaspoon mustard
10-20g Feta
1/2 Gurke gewuerfelt / Cucumber diced
Basilikum / Basil
Salz
Pfeffer
Preparation and Cooking Time: 30 minutes
1. Lauch mit Olivenoel leicht anbraten. / Lightly fry leek with olive oil.
2. Paprika zugeben und 2 Minuten duensten. / Add peppers and let simmer for 2 min.
3. Dann Tomaten zumischen. / Add tomatoes.
4. Balsamico, Zitronensaft, Senf und Basilikum vermischen und auch dazugeben. / Mix the vinegar with a dash of lemon juice, mustard and basil and add to the quinoa mixture.
5. Leicht abkuehlen und Feta untermischen. / Let it cool a bit, then add feta.
6. Kurz vor dem Servieren die Gurken unterruehren oder als Verziehrung verwenden. / Stir in cucumber before serving or add cucumber as decor on top of the dish.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment